ELEKTRİK (İ.Ö) (678) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Tarihçe
Hacettepe Ankara Sanayi Odası 1. OSB Meslek Yüksekokulu, Elektrik Programı; 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi Senatosu`nun 14 Mayıs 2013 tarih ve 180 sayılı kararı ile kurulmuştur. İkili öğretim olarak açılan programımız 2 yıllık ön lisans eğitimi vermektedir. Eğitimini başarı ile tamamlayanlara "Elektrik" ön lisans diploması ve "Tekniker" unvanı verilir.Elektrik programından mezun olan öğrenciler; sektörde elektrik enerjisi kullanarak faaliyet yapan tüm sektörlerde ayrıca enerji üretimi ve dağıtımı konusunda faaliyet gösteren kuruluşlarda, enerji teknolojisine dayalı mal üreten kuruluşlarda veya tüm bu teknolojiler için bakım ve servis hizmeti üreten kuruluşlarda çalışabilirler. Bunun dışında enerjiye dayalı çevre teknolojisi üreticilerinde veya ilgili alandaki hizmet üreticisi kuruluşlarda da istihdam edilebilirler.Öğrencilerimiz Elektrik Programından mezun olduktan sonra ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları halinde fakültelerin; Elektrik Mühendisliği, Elektrik -Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Fizik, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Kontrol Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Uçak Elektrik -Elektronik, Uzay Mühendisliği bölümlerinde lisans eğitimini tamamlayabilirler.
Kazanılan Derece
Önlisans
Kabul Koşulları
Elektrik Programı`na giriş için Türk ortaöğretim eğitimini tamamlamış veya yurtdışında eşdeğer bir eğitim almış olmak ve ulusal üniversite sınavında (YGS-1) sayısal alanda yeterli puanı almış olmak veya sınavsız geçiş başvurusu yapmış olmak gerekmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans
Mezuniyet Koşulları
Elektrik Programı`ndan ön lisans derecesi almak için en az 120 AKTS`yi başarılı ile tamamlamış olmak.
Mezun İstihdam Olanakları
Elektrik programından mezun olan öğrenciler; sektörde elektrik enerjisi kullanarak faaliyet yapan tüm sektörlerde ayrıca enerji üretimi ve dağıtımı konusunda faaliyet gösteren kuruluşlarda, enerji teknolojisine dayalı mal üreten kuruluşlarda veya tüm bu teknolojiler için bakım ve servis hizmeti üreten kuruluşlarda çalışabilirler. Bunun dışında enerjiye dayalı çevre teknolojisi üreticilerinde veya ilgili alandaki hizmet üreticisi kuruluşlarda da istihdam edilebilirler.Öğrencilerimiz Elektrik Programından mezun olduktan sonra ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları halinde fakültelerin; Elektrik Mühendisliği, Elektrik -Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Fizik, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Kontrol Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Uçak Elektrik -Elektronik, Uzay Mühendisliği bölümlerinde lisans eğitimini tamamlayabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme



https://bilsis.hacettepe.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=678