MALİYE (495) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı İKTİSATÇI
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği

Maliye Bölümü gerek özel sektörün, gerekse kamu sektörünün mali konularda yetişmiş insan gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla 1983 yılında kurulmuştur. Maliye bölümünde; Maliye Teorisi, Mali İktisat, Mali Hukuk ve Bütçe ve Mali Planlama olmak üzere 4 anabilim dalı bulunmaktadır. Bu anabilim dallarında, 7'si profesör ve 8'si doçent olmak üzere 15 öğretim üyesi görev yapmaktadır. Ayrıca, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini sürdürmekte olan 8 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Maliye Bölümü, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programları ve bir doktora programı yürütmektedir.


Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Erdem Seçilmiş
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Doç.Dr. Mustafa Kızıltan
Tarihçe
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 1982 yılında kurulmuştur ve 1983-1984 akademik yılında lisans programına başlamıştır. Maliye Bölümü, hem kamu hem de özel sektörün ihtiyaç duyduğu eğitimli iş gücünü sağlama amacını taşımaktadır. Programın öğretim dili Türkçe'dir. Bölüm dört Anabilim Dalı'ndan oluşmaktadır: *Maliye Teorisi*Mali İktisat*Bütçe ve Mali Planlama*Mali Hukuk Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne bağlı olarak tezli - tezsiz yüksek lisans ve doktora programları bulunmaktadır.
Kazanılan Derece
Lisans
Kabul Koşulları
Maliye Bölümü'ne giriş için;1) Türk orta öğretim eğitimini tamamlamış veya yurt dışında eşdeğer bir eğitim almış olmak,2) Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 'nda yeterli puanı almış olmak gerekmektedir.Maliye Bölümü, YGS TM-1 puan türü ile öğrenci kabul edilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek Lisans
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için öğrenciler,Kayıtlı olduğu programın öngördüğü bütün dersleri, uygulamaları ve stajları, bu Yönetmelik hükümlerine göre başarı ile tamamlamak,Programın öngördüğü toplam kredi miktarını tamamlamak,En az 2,00 genel akademik ortalamayı sağlamak,H. Ü. Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğin 29 uncu maddesinde belirtilen nedenlerle Üniversite ile ilişiği kesilmemiş olmak.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölümümüz mezunları kamu ve özel kuruluşlarda çeşitli pozisyonlarda görev alabilirler. Giriş sınavlarında başarılı oldukları takdirde mali müşavir, idari hâkim, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör gibi birçok alanda çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Ara sınav, genel sınav, sunum, ödev vb.



https://bilsis.hacettepe.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=495