PİYANO (474) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Piyano Anasanat Dalı Lisans programının amacı, üniversite ve sanat kurumlarında görev alacak, alanında gerekli tüm teorik bilgiler ile teknik ve müzikal becerileri birleştirerek, piyano repertuarının her döneminden eserleri uluslararası seviyede icra eden piyanistler yetiştirmektir. Sanat etiğini özümsemiş, alanındaki gelişmeleri yakından izleyen, öngörülü, saygılı, katılımcı ve estetik beğeni düzeyi yüksek, yeniliklere ve gelişmelere açık sanatçıları topluma kazandırmaktır.


Anabilim Dalı Başkanı
Prof. Hande Dalkılıç
Tarihçe
1924’ te Atatürk’ün talimatıyla kurulan Musiki Muallim Mektebi’nin ilk bölümlerinden olan Piyano Bölümü, kurucu öğretmenleri arasında Ulvi Cemal Erkin, Ferhunde Erkin, Fuat Turkay ve Mithat Fenmen gibi değerli sanatçıların bulunduğu köklü bir geleneğe sahip olup, dünyaca tanınmış Türk piyanistleri yetiştirmiştir. 1982 yılında Hacettepe Üniversitesi bünyesine dahil olmuştur. Piyano Anasanat Dalı, Piyano, Arp ve Gitar Sanat Dalları İlköğretim, Lise, Lisans, Yüksek Lisans, Sanatta Yeterlik programlarını yürütmektedir. Uluslararası düzeyde yetiştirdiği sanatçılarla gerek akademik gerekse uygulamalı alanlarda, müziğin her dalında hizmet vermektedir.
Kazanılan Derece
Lisans
Kabul Koşulları
Bu programa kabul edilme aşamasında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı Özel Yetenek Giriş Sınavı Lisans Yönergesi`nin ilgili maddelerinde belirtilen koşullar geçerlidir (http://www.konser.hacettepe.edu.tr/Piano_sanat_dali_lisans-yonerge.doc).
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek Lisans
Mezuniyet Koşulları
Mezuniyet Koşulları Hacettepe Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği`nin 30. maddesinde belirtilen mezuniyet koşulları geçerlidir (http://www.resmi-gazete.org/rega/hacettepe-universitesi-on-lisans-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-33210.htm).
Mezun İstihdam Olanakları
Piyano Anasanat Dalı lisans programı mezunları, müzik fakültelerinde, konservatuvar ve/veya dengi kurumlarında eğitmen, (okutman), korrepetitör olarak, Opera, Bale ve Tiyatro sanatlarının devlet kurumlarının yanı sıra bu sanat dallarıyla ilgili özel kurumlarda repetitör olarak, orkestralarda ise piyanist olarak çalışmaktadırlar.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri, ilgili öğretim üyesi tarafından hazırlanan ve Bilgi paketinde yer alan “Ders Öğretim Planı”nda tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak Hacettepe Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 23-28. maddeleri uygulanır (http://www.resmi-gazete.org/rega/hacettepe-universitesi-on-lisans-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-33210.htm).



https://bilsis.hacettepe.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=474