RESİM (461) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Programımızda, atölye sisteminin gerektirdiği bir biçimde uygulamalı çalışmalar yapılır. Resim Atölyeleri kapsamında Görsel Biçimlendirme ve Deneysel Sanat gibi günümüz sanat dinamiklerini kapsayan dersler bulunmaktadır. Bunun yanı sıra teorik çalışmalarda sözlü anlatım, inceleme ve araştırma, tartışma, yöntemleri kullanılır. Tüm uygulamalı ve teorik derslerde, görsel örneklere ve interaktif uygulamalara imkan sağlayan, donanım kullanılmaktadır. Yıl içinde uygulamalı derslere kaynak oluşturmak amacıyla paneller, seminerler konferanslar, sergiler düzenlenmektedir. Bu etkinlikler alanında uzman kişilerce düzenli olarak verilmektedir.


Bölüm Başkanı
Doç. Serap Karamanoğlu
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr.Öğretim Üyesi Havva Altun Demircan
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Doç. Zuhal Boerescu
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. Şeyma Topçu Gerede
Sekreter
Bilgisayar İşletmeni Mustafa Aydın
Tarihçe
Güzel Sanatlar Fakültesi 1982`de kurulmuş, Resim Bölümü ise 1983-84 öğretim yılında eğitim ve öğretim faaliyetine başlamıştır. 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Eğitim dili Türkçedir. Programın eğitim hedefine ulaşabilmesini sağlayacak Desen Atölyesi, 3 adet Resim Atölyesi, Baskı Resim Atölyeleri, Ortam Odaklı Sanat Atölyesi, Temel Sanat Eğitimi Atölyesi, Lisansüstü Eğitim Atölyesi, Teorik Derslik, Konferans Salonu ve Sergi Salonu bulunmaktadır. Atölyeler ortalama yirmi beşer kişi olup bir öğretim elemanına 15 öğrenci düşmektedir.Yıl içinde uygulamalı derslere kaynak oluşturmak amacıyla paneller, seminerler konferanslar, sergiler düzenlenmektedir. Bu etkinlikler alanında uzman kişilerce düzenli olarak verilmektedir.Programımızda, atölye sisteminin gerektirdiği bir biçimde uygulamalı çalışmalar yapılır. Resim Atölyeleri kapsamında Görsel Biçimlendirme ve Deneysel Sanat gibi günümüz sanat dinamiklerini kapsayan dersler bulunmaktadır. Bunun yanı sıra teorik çalışmalarda sözlü anlatım, inceleme ve araştırma, tartışma, yöntemleri kullanılır. Tüm uygulamalı ve teorik derslerde, görsel örneklere ve interaktif uygulamalara imkan sağlayan, bilgisayar, projeksiyon ve slayt kullanılmaktadır.
Kazanılan Derece
Lisans
Kabul Koşulları
Bu programa kabul edilebilmek için lise mezunu olmak öncelikli şarttır. Programa YKS (TYT puanı) ve özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul edilir. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yetenek Sınavı Yönergesinde belirtilen koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek Lisans
Mezuniyet Koşulları
Hacettepe Üniversitesi Lisans Eğitim- Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 30. Maddesinin öngördüğü bütün koşulları sağlamış ve Resim Bölümü için öngörülen Lisans programlarındaki bütün zorunlu dersleri ve uygulamaları başarı ile tamamlamış olanlar mezun olmaya hak kazanırlar. Ayrıca Erasmus Programı ile yurt dışına giden ve yurt dışından bölüme gelen öğrenciler devam ettikleri dönemin gerektirdiği 30 AKTS kredisini tamamlamak zorundadırlar.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölüm mezunları serbest sanatçı olarak çeşitli alanlarda sanat yönetmeni, sanat danışmanı vb. alanlarda çalışabilecekleri gibi eğitim kurumlarında da çeşitli konumlarda çalışabilmektedirler. Ayrıca Türkiye'de ve Dünyada Sanat Piyasasının ekonomik olarak büyümesi doğal olarak galeriler aracılığıyla da resim bölümü mezunlarına geniş olanaklar sunmaktadır.
Ölçme ve Değerlendirme
Derslerde uygulanan ölçme değerlendirme yöntemleri bilgi paketinde yer alan `Ders Öğretim Planında` tanımlanmıştır. Sınavlar ve başarı notları ile ilgili olarak H.Ü Önlisans, Lisans Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uygulanır.



https://bilsis.hacettepe.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=461