Dili
|
Türkçe
|
Süresi (Yıl)
|
2
|
Azami Süresi (Yıl)
|
4
|
Kontenjanı
|
|
Staj Durumu
|
Yok
|
ÖSYM Tipi
|
TYT
|
Program İçeriği
1976 yılında Ankara Meslek Yüksekokulu'nda eğitime başlayan İnşaat Teknolojisi Programı 1982 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne bağlanarak Ankara Meslek Yüksekokulu olarak eğitime devam etmiştir. Hacettepe Üniversitesi Senatosu'nun 18.02.2004 tarih ve 2004–7 sayılı kararı ile Polatlı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Programı olarak eğitime öğretimi sürdürmüştür. YÖK'ün 15.02.2017 tarihli okuru ile 2017-2018 Eğitim Öğretim yılından itibaren Başkent OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak eğitime devam etmektedir.
İnşaat Bölümü - İnşaat Teknolojisi Programı kurulduğu 1976 yılından itibaren inşaat sektörüne çok sayıda nitelikli eleman istihdamına öncülük etmiştir. Ülkemizin inşaat sektöründe ihtiyacı olan; inşaatların projelendirme aşamasından teslim aşamasına kadar olan tüm süreçlerde gerekli malzeme, proje, keşif, metraj bilgileri ve uygulama becerileri ile donatılmış, bu bilgi ve becerilerin tasarımını, uygulamalarını, kontrolünü ve malzeme testlerini yaptırabilecek mesleki ve bilgisayar bilgisine sahip, iş hayatının gereği olan yabancı dil bilgisi, iletişim yaratıcılık ve girişimcilik gibi özelliklere sahip çağdaş inşaat teknikeri yetiştirme amacı ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.
Ülkemizde endüstrinin lokomotifi olan inşaat sektörünün beklentilerine göre, ders içerikleri sürekli yenilenmektedir.
|
Tarihçe
1976 yılında Ankara Meslek Yüksekokulu`nda eğitime başlayan İnşaat Teknolojisi Programı 1982 yılında Hacettepe Üniversitesi`ne bağlanarak Ankara Meslek Yüksekokulu olarak eğitime devam etmiştir. Hacettepe Üniversitesi Senatosu`nun 18.02.2004 tarih ve 2004-7 sayılı kararı ile Polatlı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Programı olarak eğitime öğretimi sürdürmüştür. YÖK`ün 15.02.2017 tarihli okuru ile 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Başkent OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak eğitime devam edecektir. Her yıl 20 öğrenci alınması planlanmaktadır.İnşaat Bölümü - İnşaat Teknolojisi Programı kurulduğu 1976 yılından itibaren inşaat sektörüne çok sayıda nitelikli eleman istihdamına öncülük etmiştir. Ülkemizin inşaat sektöründe ihtiyacı olan; inşaatların projelendirme aşamasından teslim aşamasına kadar olan tüm süreçlerde gerekli malzeme, proje, keşif, metraj bilgileri ve uygulama becerileri ile donatılmış, bu bilgi ve becerilerin tasarımını, uygulamalarını, kontrolünü ve malzeme testlerini yaptırabilecek mesleki ve bilgisayar bilgisine sahip, iş hayatının gereği olan yabancı dil bilgisi, iletişim yaratıcılık ve girişimcilik gibi özelliklere sahip çağdaş inşaat teknikeri yetiştirme amacı ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.Ülkemizde endüstrinin lokomotifi olan inşaat sektörünün beklentilerine göre, ders içerikleri sürekli yenilenmektedir.
|
Kabul Koşulları
Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve YGS1-Yüksek Öğretime Geçiş Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir. Ayrıca; Meslek Lisesi mezunları sınavsız geçiş ile yerleştirilebimektedirler.
|
Mezuniyet Koşulları
Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Akademik Not Ortalamasına sahip olmaları ve öğretim programlarında öngörülen tüm derslerden Hacettepe Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim - Öğretim ve Sınav Yönetmeliği' ne göre belirlenen asgari başarı notunu/koşulunu sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS 120 dir. Öğrencilerin aynı zamanda zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları gerekmektedir.
|
Mezun İstihdam Olanakları
Program mezunu öğrenciler; inşaat sektöründe alt yapı ve üst yapı şantiyelerinde, mimari, statik-betonarme bürolarında, malzeme üretim ve pazarlama alanlarında, beton santrallerinde, inşaat sektörü ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında görev almaktadırlar.
|
Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve genel sınavına tabi tutulurlar. Başarı notu; ara sınavların (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, uygulama vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı ve yarıyıl sonu sınavının katkısı ile birlikte hesaplanarak belirlenir. Ara sınav ve genel sınavların ağırlığı %40-%60 arasında olacak şekilde dersi okutan öğretim elemanı tarafından belirlenir. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak H.Ü. Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav yönetmeliğinin ilgili maddeleri uygulanır.
|
https://bilsis.hacettepe.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=731&lang=tr
|