ERGOTERAPİ (608) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Ergoterapi Bölümü


Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Mine Uyanık
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Doç.Dr. Orkun Tahir Aran
Anabilim Dalı Başkanı
Prof. Mine Uyanık
Program Başkanı
Prof.Dr. Mine Uyanık
Tarihçe
Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü programı 2009 yılında ergoterapist yetiştirmek amacı ile açılmıştır. Program hazırlanırken Avrupa Ergoterapi Yükseköğrenim Ağı (ENOTHE) den destek alınmıştır. Program yeterliliğe dayalı olarak hazırlanmış ve Program yeterlilikleri 2006 yılında belirlenmiştir.Lisans Programımızın akreditasyon çalışmalarına 2009 yılında başlanmış ve Dünya Ergoterapi Federasyonu (WFOT ) ile çalışmalar başlatılmıştır. Program standartlarının WFOT tarafından onaylanması için başlatılan minimum standartları oluşturma çalışması içinde; Programın eğitim standartları 2012 yılında 2012-2016 yıllarını kapsayacak şekilde WFOT tarafından onaylanmıştır. Ergoterapi lisans program Türkiye`de ilktir. Bu yönü ile ülkemize öncülük etmektedir.
Kazanılan Derece
Lisans
Kabul Koşulları
Kayıt Kabul Şartları Ergoterapi Bölümüne giriş için Türk ortaöğretim eğitimini tamamlamış veya yurt dışında eş değer bir eğitim almış olmak ve ulusal LYS ( lisans yerleştirme sınavında) MF 3 puan türünde yeterli puanı almış olmak gerekmektedir.

Bölüm Kontenjanı: 60
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek Lisans
Mezuniyet Koşulları
Koşulları yerine getiren öğrenci öğrenimini tamamlamış ve mezuniyeti için gerekli koşulları sağlamış sayılır. Mezuniyet hakkı kazanan öğrencilere "Hacettepe Üniversitesi Diploma, Sertifika, Geçici Mezuniyet ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik" hükümlerine göre ilgili programın diplomaları verilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Ergoterapi Bölümünden mezun olanlar "ergoterapist" unvanı alacaktır. Mezun olduktan sonra Ergoterapist ünvanı ile hastanelerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde huzurevlerinde, üniversitelerde, özel kliniklerde, okullarda, toplum sağlığı merkezlerinde, gündüz bakım evlerinde, rehberlik araştırma merkezlerinde (RAM) ve daha bir çok alanda her yaş grubuna hizmet verecek şekilde çalışabilirler. İsterseniz Ergoterapi lisansüstü programlarımıza devam edip akademisyen olabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Devamlılık Laboratuvar Uygulama Alan Çalışması Derse Özgü Staj (Varsa) Ödevler Sunum Projeler Seminer Ara Sınavlar genel sınavlar
Genel sınavlar



https://bilsis.hacettepe.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=608&lang=tr